DISTRIBUIȚI
DW

Autorităţile germane au înregistrat aproximativ 4.200 de infracţiuni legate de alegerile din 26 septembrie din ţară, a consemnat ziarul Welt am Sonntag înainte de scrutin, potrivit agerpres

Cele mai multe dintre infracţiuni au implicat daune materiale, inclusiv distrugerea afişelor electorale, se arată în raportul obţinut de dpa înainte de publicare, citând date din cele 16 state federale. Totuşi, landul Hessa nu a oferit un număr precis.


Citește și : UE denunţă spionajul cibernetic al Rusiei şi ameninţă cu sancţiuni

Infracţiunile au inclus, de asemenea, violenţă, propagandă ilegală şi insulte, se arată în raport.

Cifra corespunde datelor colectate de Biroul Federal al Poliţiei Penale (BKA) într-un raport intern. Potrivit raportului, BKA a înregistrat 4.035 de infracţiuni cu două săptămâni înainte de alegeri, inclusiv 42 de infracţiuni cu violenţă.

O treime din infracţiuni ar putea fi atribuite cercurilor politice de extremă stânga sau de extremă dreapta, a precizat BKA.

Citește și : Norvegia RENUNŢĂ la toate restricţiile pandemice

”Este prima campanie electorală în care văd grupuri mari de scandalagii agresivi la aproape fiecare eveniment public”, a declarat ministrul sănătăţii, Jens Spahn, pentru Welt am Sonntag, adăugând că în Germania s-a format un fel de ”extremism pandemic’.

Duminică, electoratul german urmează să aleagă unul dintre cei trei candidaţi pentru a o înlocui pe cancelarul Angela Merkel, după 16 ani la putere. Această persoană va avea sarcina de a forma un guvern care va include probabil trei partide