DISTRIBUIȚI

Autorităţile germane au anunţat miercuri arestarea unui sârb de 31 de ani suspectat că a ucis cel puţin doi pensionari în localitatea Schwäbisch Hall, în sud-vestul ţării, din motive încă necunoscute, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Arestarea s-a produs marţi, după „confiscarea mai multor probe, printre care şi presupusa armă” a crimelor, a spus şeful poliţiei din Aalen, Reiner Muller, fără a preciza natura lor.


Citește și : Germania îşi înzestrează armata cu opt sisteme de apărare aeriană IRIS-T

Bărbatul este acuzat de uciderea unei femei de 77 de ani în decembrie, apoi a alteia, în vârstă de 89 de ani, săptămâna trecută. Cele două victime au fost găsite moarte în apartamentul lor.

Bărbatul, ajuns în Germania în decembrie împreună cu familia, „încă nu s-a exprimat” în legătură cu faptele de care este acuzat, a adăugat procurorul de Heilbronn, Harald Lustig, responsabil de acest caz, într-o conferinţă de presă.

În cazul primei victime, anchetatorii estimează că motivul a fost fără îndoială furtul, dată fiind dispariţia unor bunuri în valoare de peste 1.000 de euro, a precizat Lustig.

Pentru al doilea caz continuă adunarea de indicii.

Poliţia anchetează de asemenea o posibilă implicare a suspectului într-o agresiune recentă asupra unui bărbat de 83 de ani, pe care sârbul l-ar fi ameninţat cu o armă de foc în apartamentul său pentru a-i fura banii.

În urma acestui incident, poliţia a putut realiza un portret-robot al presupusului agresor, ceea ce a dus la arestarea sa.

Poliţia verifică de asemenea o eventuală legătură cu uciderea unei alte persoane, în vârstă de 94 de ani, datând din 2020.

Citește și : Ruşii îi acuză pe americani că au distrus baza legală a tratatului Noul START

Printre elementele comune se numără faptul că toate cele trei victime locuiau în acelaşi perimetru şi că ele au fost ucise într-o zi de miercuri.

Aceste cazuri au stârnit un sentiment puternic de insecuritate în rândul persoanelor în vârstă din oraş.