DISTRIBUIȚI
CNBC.com

Ministrul Sănătății Olivier Véran a declarat că este „foarte probabil” să apară și alte cazuri de coronavirus în Franța, însă autoritățile iau toate măsurile necesare pentru a se pregăti de o eventuală epidemie, scrie Le Parisien, potrivit mediafax.

„Astăzi, singurul pacient infectat în Franța este internat într-un spital din Lyon. Starea sa de sănătate nu este îngrijorătoare. Toți ceilalți, în afară de cazul bărbatului de 80 de ani care a murit, au fost externați, ei fiind vindecați și necontagioși”, a afirmat Olivier Véran, într-un interviu pentru Le Parisien.


Citește și : Iranul închide unităţile de învăţământ din două oraşe afectate de coronavirus

„Alte cazuri -e foarte probabil. O epidemie? Ne pregătim pentru ea”, a adăuga ministrul francez al Sănătății.

El a adăugat că va crește numărul laboratoarelor din Franța echipa să testeze în vederea depistării coronavirusului, pentru a putea face „mai multe mii” de teste pe zi, comparativ cu 400 câte sunt efectuate în acum.

Pe 8 februarie, Reuters relata că cinci cetățeni britanici au fost diagnosticați cu noul tip de coronavirus în Franța, după ce au intrat în contact cu o persoană care vizitase Singapore. Printre cele cinci noi cazuri era și un copil. Numărul total de cazuri de coronavirus confirmate în Franța era 11.

Citește și : Epidemia de coronavirus. Bilanțul a ajuns la peste 2.458 de morţi la nivel global