DISTRIBUIȚI
afp

Poliţia franceză a dejucat săptămâna trecută un atentat asupra unei şcoli şi a arestat două persoane implicate în această tentativă, au declarat miercuri agenţiei EFE surse judiciare, potrivit agerpres.

Cei doi bărbaţi care puneau la cale atentatul, născuţi în anul 1998, au fost arestaţi pe 25 martie la Paris şi în prezent se află în arest preventiv. Conform postului BFMTV, în timpul interogatoriului, care a durat 96 de ore, unul dintre ei a recunoscut planurile de comitere a atentatului şi s-a declarat drept ”fiu spiritual” al lui Mohamed Merah, care în 2012 a comis o serie de atentate, inclusiv cel asupra unui şcoli evreieşti din oraşul Toulouse.


Citeşte şi: Contestat în stradă şi părăsit de armată, Abdelaziz Bouteflika A DEMISIONAT!

Intenţia sa era să atace copiii din şcoală şi poliţişti, în mod special un agent care îl arestase cu câteva luni în urmă pentru un delict mărunt.

Serviciile secrete franceze au descoperit aceste planuri şi au reuşit astfel să dejoace acţiunea ce părea să corespundă modului de operare al grupării jihadiste Statul Islamic.

Citeşte şi: India cumpără elicoptere antisubmarin din SUA

Deşi în materialele informatice ale celor doi suspecţi nu s-au găsit elemente de propagandă jihadistă, investigaţia a ajuns la concluzia că înaintea arestării ei au şters istoricul paginilor vizualizate.