DISTRIBUIȚI
Reuters

Autorităţile elveţiene, în special poliţia din Zurich, examinează eventuale legături între Elveţia şi atacul jihadist de la Viena, informează marţi AFP, scrie agerpres.

„În ceea ce priveşte atentatul de la Viena, poliţia federală şi Serviciul de Informaţii al Confederaţiei Elveţiene examinează în prezent eventuale legături cu Elveţia, în strânsă colaborare cu autorităţile cantoanelor şi austriece”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Serviciului de Informaţii elveţian, Isabelle Graber.


Citește și : 14 suspecţi au fost arestaţi după atacul terorist din Viena

Cu puţin timp înainte de aceasta, poliţia din Zurich a anunţat că a format un grup de lucru care „verifică între altele dacă crimele comise la Viena au o legătură cu cantonul Zurich”.

„Grupul de specialişti al poliţiei cantonale urmăreşte în permanenţă evenimentele şi este în strâns contact cu diferiţi parteneri, în special cu Berna şi Viena”, adaugă cantonul Zurich într-un comunicat.

Autorităţile nu au furnizat niciun detaliu suplimentar asupra unor eventuale legături între Elveţia şi atacul sângeros care a avut loc luni seara în capitala austriacă.

Preşedinta Confederaţiei, Simonetta Sommaruga, şi-a exprimat marţi solidaritatea cu Austria şi Franţa. „Elveţia condamnă cu fermitate terorismul şi orice act de violenţă. Valorile noastre democratice de libertate şi de toleranţă, fondate pe lege, trebuie să se ridice împotriva barbariei”, a declarat ea.

În Elveţia, ameninţarea teroristă rămâne „ridicată”, potrivit Serviciului de Informaţii al Confederaţiei.

Citește și : Trump promite să nu-şi proclame prematur victoria în alegeri

Doi tineri elveţieni, de 18 şi 24 de ani, au fost arestaţi marţi la Winterhour, lângă Zurich, în nordul Elveţiei, în legătură cu atacul jihadist de la Viena, a anunţat poliţia.

„Anchetele poliţiei au permis identificarea a doi cetăţeni elveţieni, cu vârsta de 18 şi 24 de ani. Cei doi au fost arestaţi la Winterhur marţi după-amiaza, în coordonare cu autorităţile austriece”, a anunţat poliţia cantonului Zurich într-un comunicat. O eventuală legătură „între cele două persoane arestate şi presupusul autor al atentatelor (de la Viena) face acum obiectul unor anchete şi cercetări în curs ale autorităţilor competente”, adaugă comunicatul.