DISTRIBUIȚI
MSN.com

Poliţia din oraşul grec Salonic a destructurat o reţea de adopţii ilegale în care erau implicate femei din Bulgaria, transmit marţi BTA şi ANA-MPA, potrivit agerpres.

În cadrul operaţiunii au fost reţinute 12 persoane, între care un avocat şi un medic. În total peste 60 de persoane erau implicate în această reţea, despre care se crede că era condusă de trei femei din Georgia, care fac parte dintre cei arestaţi, au indicat surse judiciare citate de BTA.


Citește și : Trump: Coreea de Nord trebuie să fie denuclearizată

Potrivit aceloraşi surse, ancheta în acest caz, care a durat mai multe luni, a scos la lumină o adevărată „fabrică” de adopţii ilegale. Zeci de femei din Bulgaria ar fi călătorit în Grecia, însoţite de membri ai grupării, pentru a da naştere unor copii care erau vânduţi ulterior unor cupluri fără urmaşi.

Preţurile practicate cuprindeau cheltuielile cu naşterea şi se ridicau până la 25.000 de euro, în funcţie de sexul copilului şi trăsăturile acestuia.

Ancheta a mai dezvăluit şi o altă afacere nu mai puţin lucrativă a aceleiaşi reţele, comerţul cu ovule umane cumpărate de la tinere din ţări terţe şi revândute, trafic în care se bănuieşte că ar fi fost implicate clinici private de fertilizare in vitro.

Citește și : Trump: Iranul reprezintă ‘cea mai mare amenințare la adresa statelor care vor pacea’