DISTRIBUIȚI
Qwiket

Un flux de apă îmbogăţită cu oxigen ar putea fi ultima speranţă pentru peştii rămaşi în viaţă într-un lac din vestul Germaniei după ce moartea subită a algelor le-a afectat capacitatea de a respira, au anunţat duminică autorităţile din localitatea Muenster, citate de DPA, conform agerpres.

Moartea algelor verzi din lac a determinat scăderea bruscă a nivelului de oxigen în timpul nopţii de miercuri spre joi, a explicat municipalitatea într-un comunicat. În urma acestui eveniment au fost colectate douăzeci de tone de peşti morţi, cantitate ce ar reprezenta majoritatea fondului piscicol din lacul Aasee.


Citește și : Turcia : Autoritățile au luat în vizor comentariile provocatoare aduse lirei turceşti pe reţelele de socializare

Problema a fost exacerbată atât de temperaturile ridicate, care au îngreunat capacitatea apei de a reţine oxigen, cât şi de creşterea numărului de cadavre de peşti al căror proces de descompunere consumă o cantitate mare din acest gaz.

Duminică, echipajele de pompieri au făcut eforturi pentru a introduce apă şi oxigen în lac cu ajutorul pompelor de mare presiune pentru a salva peştii rămaşi în viaţă. Operaţiunea este prevăzută a se încheia în cursul zilei de luni, precizează DPA.

Purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Joachim Schiek, a confirmat sâmbătă că majoritatea peştilor au murit. „Ecosistemul din lacul Aasee, a suferit un fel de atac de cord. În acest moment facem tot ce putem pentru a-l ajuta să-şi revină”, a spus el.

Citește și : Erdogan: SUA că încearcă să lovească Turcia ”în spate”

Joi, măsurătorile efectuate asupra mostrelor de apă prelevate din lac nu au oferit un motiv de îngrijorare, a declarat Karl-Heinz Wortmann de la asociaţia locală a pescarilor Fruehauf.

Vieţuitoarele sălbatice au fost afectate de valul de căldură majoră ce a cuprins timp de mai multe săptămâni Germania, numeroase exemplare din specii diferite fiind găsite moarte pe întreg teritoriul ţării din cauza temperaturilor ridicate.