DISTRIBUIȚI
EP

Autorităţile din regiunea viticolă spaniolă La Rioja au dispus joi închiderea restaurantelor şi a barurilor în cele mai mari oraşe ale sale timp de o lună pentru a încerca să ţină sub control transmiterea noului coronavirus, informează Reuters, potrivit agerpres

Restricţiile fac parte din cea mai recentă serie de măsuri care vizează ţinerea sub control a celui de-al doilea val al pandemiei în Spania, unde a fost din nou declarată starea de urgenţă începând de duminică, în timp ce un număr din ce în ce mai mare de regiuni au interzis cetăţenilor să intre sau să iasă de pe teritoriul lor.


Citește și : Michael Bloomberg bagă o avere în ultima săptămână de campanie a lui Joe Biden

”Experţii ne spun că focarele au luat naştere în special după ce oamenii s-au relaxat în spaţii închise… atunci când consumăm alimente şi băuturi şi ne dăm jos măştile”, a declarat lidera regiunii, Concha Andreu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Restricţiile vizează capitala Logrono şi oraşul Arnedo, al doilea cel mai mare din această regiune spaniolă situată în centrul ţării, cunoscută pe plan internaţional pentru producţia sa de vin roşu.

Logrono şi Arnedo reprezintă împreună jumătate din populaţia de 300.000 de locuitori ai regiunii. Rezidenţii celor două oraşe nu vor avea voie să părăsească localitatea decât pentru motive importante.

Citește și : Angela Merkel deplânge indisciplina germanilor în faţa pandemiei

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Rioja este a treia cea mai afectată regiune din Spania continentală, cu 719 cazuri detectate în ultimele 14 zile.

Numărul total al cazurilor de coronavirus la nivel naţional a crescut cu peste 50.000 în perioada weekendului, totalul ajungând luni la 1.098.320, iar cifra deceselor la 35.031.