DISTRIBUIȚI
Twitter

Autorităţile din Panama au precizat marţi că au confiscat trei tone de droguri cu o valoare de 750 milioane de dolari pe piaţa internaţională şi au arestat patru cetăţeni străini, într-o operaţiune derulată în urmă cu câteva zile, transmite EFE, potrivit agerpres.

Serviciul Naţional Aeronaval din Panama (Senan) a indicat că marfa a fost confiscată în provincia Colon, fiind reţinute trei persoane din Columbia şi una din Honduras suspectate de legături cu contrabanda, după cum relevase deja de vineri Ministerul Public.


Citește și: Turcia susține că nu mai este NEVOIE de reluarea ofensivei în Siria

Tot atunci, Parchetul a informat despre o captură de 2.250 de pachete cu cocaină ce au fost descoperite într-o ambarcaţiune interceptată pe râul Belen, la Costa Abajo de Colón.

Marţi, directorul Senan, Juan Manuel Pino Forero, a oferit detalii despre operaţiunea ce a fost derulată în aer, terestru şi pe apă timp de mai mult de zece ore la finalul săptămânii şi a dus la interceptarea a două bărci rapide.

În total, au fost confiscate 2.950 de pachete cu un drog „evaluat pe piaţa internaţională la circa 750 milioane de dolari”, a arătat într-un comunicat Senan, fără a preciza tipul substanţei.

Şeful poliţiei a subliniat că aceste operaţiuni executate de Senan sunt parte a planului de acţiune „Forţe Unite”, implementat de guvern şi în care au fost capturate 20 de tone de narcotice.

Citește și: Donald Tusk recomandă statelor UE să accepte amânarea Brexitului

„Acesta va fi un an record, deoarece pentru această perioadă a anului aşteptările sunt mai mari”, a afirmat Pino.

Anul trecut, Senan a capturat în total 37,5 tone de droguri, iar de la începutul acestui an a confiscat 35,2 tone.

Operaţiunea antidrog continuă atât la Costa Abajo de Colón, cât şi pe litoralul provinciei Coclé, au mai arătat autorităţile panameze.