DISTRIBUIȚI
AP

O „celulă teroristă” compusă din opt membri care se pregăteau „să comită operaţiuni teroriste de anvergură” în Maroc a fost anihilată vineri la Tanger, în nordul ţării, au anunţat autorităţile marocane, citate de France Presse, potrivit agerpres.

Membrii celulei, cu vârste între 20 şi 31 de ani, „au aderat la propaganda” grupării jihadiste Stat Islamic (SI) şi „discursul său extremist”, a declarat vineri Biroul Central de Investigaţii Judiciare (BCIJ, unitate antiteroristă), într-un comunicat.


Citește și: FANI lovește cu putere India (VIDEO): Peste un milion de oameni au fost evacuați!

Operaţiunea a condus la confiscarea de „aparate electronice, arme albe, a unei piese de pânză neagră simbol al ”Daesh”, uniforme paramilitare, în plus faţă de două harpoane de pescuit subacvatic”, a adăugat această sursă, precizând că fratele unuia dintre suspecţi este un „combatant” al SI în Irak şi Siria.

Operaţiunea intervine la patru luni şi jumătate după asasinarea a două tinere turiste scandinave în sudul Marocului, decapitate de susţinători ai SI. Douăzeci şi patru de bărbaţi, inclusiv marocani din medii foarte populare şi un convertit hispano-elveţian care trăia la Marrakech, au fost arestaţi în legătură cu crima şi procesul lor a fost deschis joi.

Citește și: Rezultatul alegerilor locale din UK penalizează atât partidul lui May, cât și opoziția

Ocolit până anul trecut de violenţele legate de SI, regatul a fost lovit de atacuri la Casablanca (33 de morţi în 2003) şi Marrakech (17 morţi în 2011).