DISTRIBUIȚI
deutschlandfunk.de/

Autorităţile landului german Bremen, din nordul ţării, au interzis şi dizolvat miercuri o organizaţie de extremă dreapta, Phalanx 18, acuzată că promovează o ideologie anticonstituţională prin mijloace agresive, transmite dpa, potrivit agerpres.

Interdicţia a fost anunţată de senatorul pentru afaceri interne al Bremenului, Ulrich Maeurer, care a afirmat că organizaţia are rădăcini în ideologia naţional-socialistă.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic pe coasta Mexicului

Poliţia a percheziţionat trei locuinţe în Bremen şi o alta în Saxonia Inferioară.

Potrivit autorităţilor, Phalanx 18 a fost implicată în acte provocatoare şi agresive şi a promovat muzică ce încurajează idei de extremă dreapta.

Cotidianul regional Weser Kurier a relatat luni că Maeurer interzisese deja un eveniment muzical pregătit de Phalanx 18.

Vezi şi: 25 de migranţi clandestini au fost găsiţi pe un feribot, ascunşi într-un container frigorific – VIDEO

Un alt eveniment era programat pentru 9 noiembrie, când la Bremen urmau să cânte formaţii din care fac parte muzicieni cu orientare de extremă dreapta. Ziua de 9 noiembrie este cea în care, în 1938, a avut loc ‘Noaptea de cristal’, când în Germania nazistă au fost incendiate sinagogi, magazine şi locuinţe deţinute de evrei.