DISTRIBUIȚI
REUTERS

Autorităţile din Beijing au raportat luni 29 de noi infecţii COVID-19 transmise local în ultimele 24 de ore, transmite luni Reuters, potrivit agerpres.  

Locuitorii din Beijing au început să-şi facă provizii în contextul în care cel mai mare district al oraşului a demarat luni un program de testare în masă a rezidenţilor, existând teama că autorităţile vor lua decizia impunerii unui regim strict de lockdown în stilul Shanghai. Lanţurile de supermaketuri, printre care Carrefour şi Wumart, au anunţat că şi-au dublat stocurile, în timp ce platforma de e-commerce Meituan’s, specializată în livrări de alimente, şi-a crescut şi numărul de angajaţi pentru sortarea şi livrarea comenzilor, conform publicaţiei Beijing Daily.


Citește și :  Macron pe primul loc în scrutinul prezidenţal din Franţa (sondaje)

Începând de vineri până duminică au fost raportate 47 de cazuri de transmitere locală, majoritatea acestora în districtul Chaoyang. În acest context, chiar şi în districte din Beijing precum Haidian, unde nu a fost raportat niciun caz, există nelinişti cu privire la aprovizionarea cu alimente.

La Shanghai, unde majoritatea celor 25 de milioane de locuitori se află în lockdown de câteva săptămâni, principala problemă legată de blocarea aprovizionării este numărul insuficient al curierilor care fac livrări la domiciliu, situaţie care a stârnit nemulţumirea rezidenţilor

Citește și : Ucraina acuză Rusia de lipsa de coridoare umanitare din oraşul-port Mariupol