DISTRIBUIȚI
Flood waters run through city of Nelson, New Zealand August 17, 2022 in this still image obtained from a video. Peter Gibbs/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Autorităţile din Auckland, cel mai populat oraş din Noua Zeelandă, au declarat vineri stare de urgenţă după ce ploile torenţiale au provocat inundaţii grave, care au condus la închiderea aeroportului şi anularea unui concert ce urma să fie susţinut de Elton John, relatează AFP, potrivit agerpres

În timpul unei conferinţe de presă, primarul din Auckland, Wayne Brown, care urmează se deplaseze sâmbătă în cele mai afectate cartiere ale oraşului, s-a declarat „extrem de întristat” de descoperirea unui cadavru într-o suburbie. Cu toate acestea, poliţia nu a confirmat dacă decesul a avut legătură cu condiţiile meteorologice.


Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

Ploile torenţiale au transformat străzile oraşului în râuri, iar aeroportul din Auckland, cel mai mare aeroport din ţară, unde apa ajungea până la glezne în unele terminale, a anunţat că va rămâne închis până sâmbătă la prânz.

Pentru siguranţa publicului, un concert ce urma să fie susţinut de cântăreţul britanic Elton John, programat pe un stadion din Auckland, a fost anulat.

Premierul Chris Hipkins, care a preluat miercuri conducerea guvernului de la Jacinda Ardern, a afirmat pe Twitter că departamentele guvernamentale depun eforturi pentru a acorda ajutor oraşului şi pentru a coordona răspunsul în caz de urgenţă.

Populaţia a fost sfătuită să contacteze serviciile de urgenţă, copleşite de apeluri telefonice, doar în caz de „pericol mortal” şi să rămână în locuinţe.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump