DISTRIBUIȚI

Şapte persoane au fost arestate şi 82 kg de cocaină confiscate la bordul unui avion cargo care se pregătea să decoleze de la Buenos Aires având drept destinaţie finală Amsterdam, a anunţat miercuri o sursă aeroportuară, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Printre persoanele arestate în cadrul operaţiunii poliţieneşti efectuate marţi figurează trei membri ai echipajului de avion al companiei KLM Cargo.


Citește și : Camera Reprezentanţilor a trimis Senatului actul de acuzare contra lui Trump

Alertaţi de mişcări suspecte, ofiţeri vamali au cerut amânarea decolării şi au obţinut permisiunea unui judecător pentru a percheziţiona aparatul de zbor, potrivit unor surse citate de presa argentiniană. Drogurile erau ascunse în cutii de carton.

Avionul a ajuns luni pe aeroportul internaţional Ezeiza din Buenos Aires de la Sao Paulo şi după o escală de câteva ore ar fi trebuit să decoleze marţi spre Quito înainte de a se deplasa spre Amsterdam, destinaţia sa finală.

Citește și : Un nou tir de rachete, lansate din Fâşia Gaza spre Israel

Cu prilejul unei alte operaţiuni din septembrie 2019, peste 250 km de cocaină au fost confiscate pe aeroportul Ezeiza. Potrivit anchetatorilor, traficanţii intenţionau să transporte drogurile la Madrid la bordul unui avion al companiei Air Europa.