DISTRIBUIȚI
REUTERS

Autorităţile de la Beijing au anunţat duminică arestarea a şase persoane pentru falsificarea testelor PCR de depistare a COVID-19, care se realizează pe scară largă în ultimele săptămână în capitala Chinei, informează medii local citate de EFE, potrivit agerpres

Persoanele arestate sunt angajaţi ai Laboratorului Medical Pushi, căruia i-a fost revocată licenţa ca instituţie medicală şi care era însărcinată cu efectuarea de teste în districtul Fangshan, una dintre zonele cele mai afectate de actualul focar de Omicron care s-a răspândit în capitala chineză.


Citește și :  Doi opozanţi în exil ai lui Putin desemnaţi ‘agenţi ai străinătăţii’

Măsura a fost luată după ce Departamentul de sănătate al capitalei a observat că datele privind testele erau semnificativ mai mici decât cantitatea de analize realizate, fapt ce releva disimularea mai multor rezultate pozitive. Acest lucru a condus la o extindere semnificativă a focarului în chestiune, potrivit autorităţilor.

Capitala chineză este afectată de un focar de coronavirus declanşat la sfârşitul lunii aprilie, fapt ce i-a obligat pe rezidenţi să trăiască cu măsurile şi restricţiile impuse de autorităţi în baza politicii „zero Covid” prin care se doreşte să se evite ca centrul politic al ţării să intre într-un lockdown similar celui impus la Shanghai.

Citește și : Germania va livra Ucrainei primele 15 tancuri antiaeriene de tip Gepard în luna iulie

China menţine o politică strictă împotriva răspândirii COVID-19, ce constă în închiderea cvasi totală a frontierelor, izolarea tuturor persoanelor infectate în centre de carantină, teste masive de PCR şi limitarea deplasărilor în zonele unde a fost detectat vreun caz de coronavirus.