DISTRIBUIȚI

Poliţia din Cipru, care îşi continuă investigaţiile pentru găsirea rămăşiţelor pământeşti a şapte femei şi fete, după ce un „ucigaş în serie” a recunoscut că le-a ucis, a anunţat marţi că a descoperit un al şaselea trup într-o valiză pe fondul unui lac, informează AFP, scrie agerpres.

Arestat la 18 aprilie, Nicos Metaxas, un ofiţer cipriot-grec de 35 de ani, nu a fost deocamdată inculpat pentru aceste crime pe care presa locală le-a calificat drept „primele crime în serie” din istoria insulei din Marea Mediteraneană.


Citește și : Minorităţile etnice rămân ‘larg subreprezentate’ în noul Parlament European (ONG)

Suspectul a recunoscut că a ucis patru filipineze, dintre care o femeie cu fetiţa sa, precum şi o româncă tot cu fetiţa sa, şi o femeie care ar putea fi nepaleză, potrivit unor surse ale poliţiei.

Din 14 aprilie, anchetatorii au găsit corpurile a cinci victime, dintre care două într-o valiză aruncată într-un lac în Mitsero, nu departe de capitala Nicosia. Ei se aflau în căutarea unei a treia valize pe care suspectul a afirmat că o aruncase în acelaşi loc.

„O valiză a fost găsită în lac şi, potrivit unei prime examinări, ea conţine ceea ce par a fi rămăşiţele unui trup în descompunere”, a declarat marţi pentru presă purtătorul de cuvânt al poliţiei, Andreas Angelides. „Vom proceda la identificarea trupului”, a adăugat el.

Trupul ar fi cel al filipinezei Maricar Valdez, care avea circa 30 de ani.

Noul şef al poliţiei cipriote, Kypros Michaelides, a afirmat că nu a văzut niciodată o astfel de „barbarie” în cei 42 de ani de muncă.

Anchetatorii desfăşoară de asemenea căutări în lacul Memi, nu departe de Mitsero, pentru a găsi rămăşiţele unei fetiţe filipineze de şase ani, în timp ce cele ale mamei sale, şi ea victimă, au fost deja descoperite.

Autorităţile au declarat săptămâna trecută că ar putea goli lacul pentru a încerca să descopere trupul fetiţei, după mai multe săptămâni de căutări fără succes.

Citește și : UE cere autorităților chineze eliberarea deţinuţilor politici cu ocazia comemorării represiunii din piaţa Tiananmen

Această serie de crime a şocat Ciprul, iar forţele de ordine au fost acuzate că nu au făcut o anchetă serioasă după primele semnale privind dispariţii de persoane, în urmă cu trei ani.

Poliţia susţine că a obţinut aproape 400 de mărturii cu privire la activităţile suspectului. Scandalul provocat de acest caz a dus deja la demisia şeful poliţiei şi a ministrului justiţiei din Cipru.