DISTRIBUIȚI
Reuters

Autorităţile din China au arestat în oraşul Guangzhou din sudul ţării un cetăţean din Belize, bănuit de implicare în afacerile interne ale ţării în Hong Kong, relatează sâmbătă agenţia Reuters, preluând media oficiale locale care citează departamentul pentru securitate din provincia Guangdong, scrie agerpres.

Lee Henley Hu Xiang, un om de afaceri din Belize care trăieşte în China, a finanţat „forţe ostile” din SUA şi a susţinut activităţi care au generat haos în Hong Kong, a scris ziarul oficial local „Cotidianul Sudic”.


Citește și : SUA minimizează criticile lui Macron la adresa NATO

Lee, care este suspectat de încălcarea legislaţiei privind securitatea naţională, a fost arestat la 26 noiembrie de biroul Securităţii de stat din Guangzhou, au menţionat sursele.

Vineri, poliţia a ridicat starea de asediu în campusul Universităţii din Hong Kong, devenită epicentrul mişcării de protest la jumătatea lunii noiembrie, dar militanţi pro-democraţie au lansat apeluri la noi acţiuni în zilele următoare, în condiţiile în care Beijingul şi executivul local refuză încă orice concesie protestatarilor, în pofida victoriei copleşitoare a opoziţiei pro-democraţie la alegerile locale.