DISTRIBUIȚI
ScholarshipsAds

Agenţia pentru Servicii Frontaliere a Canadei (ASFC) „a pierdut urma” a două treimi dintre cei 50.000 de străini vizaţi de un ordin de expulzare, a denunţat miercuri un raport de audit al parlamentului, informează joi AFP, potrivit agerpres.

Însărcinată cu aceste expulzări, ASFC nu mai are informaţii despre 34.700 de străini, în special solicitanţi de azil respinşi care fac obiectul unei măsuri de expulzare executorie, dezvăluie Biroul general de verificare al Canadei în acest raport.


Citește și : Germania a adoptat un plan pentru promovarea egalităţii între sexe

Celelalte 15.300 de cazuri înscrise în inventarul „cazurilor de tratat” vizează persoane pe care Agenţia le poate localiza şi care sunt în aşteptare, adesea vreme de mai mulţi ani, de a fi expulzaţi, constată raportul.

„Acumularea de măsuri de expulzare executorii este o problemă ce durează în cadrul ASFC. Majoritatea măsurilor erau executorii de mulţi ani şi vizau inclusiv infractori şi solicitanţi de azil respinşi”, se mai spune în raport.

Textul denunţă eforturi ale Agenţiei „frânate de calitatea precară a datelor”, precum şi de „deficienţe în schimbul de informaţii” cu Ministerul Imigraţiei, Refugiaţilor şi Cetăţeniei.

Citește și : Candidaturi de ultim moment pentru postul de director general al OMC

În momentul auditului, Canada a suspendat expulzările spre 15 ţări, printre care Afganistan, Republica Democrată Congo, Haiti şi Irak.

Canada a primit un număr crescut de cereri de azil în timpul ultimilor ani: în jur de 50.000 în 2017, 55.000 în 2018 şi 64.000 în 2019.