DISTRIBUIȚI
Twitter

Poliţia bulgară a ridicat vineri barajele rutiere instalate de o săptămână la Sofia şi în alte oraşe de manifestanţi care cer demisia guvernului, pe care îl acuză de corupţie, a anunţat Ministerul de Interne, citat de AFP, dpa şi BTA, potrivit agerpres.

Protestatarii au ocupat începând din 29 iulie mai multe intersecţii importante din centrul Sofiei, în cadrul celui mai mare val de contestare din această ţară din 2013. Acţiuni similare s-au mai desfăşurat la Varna şi Plovdiv.


Citeşte şi: PROTEST înăbuşit din faşă în Australia! Doi bărbaţi care pregăteau o manifestaţie împotriva măsurilor de izolare au fost arestaţi

Un scurt comunicat al MAI bulgar publicat vineri afirmă că „circulaţia a fost reluată în toate intersecţiile care erau blocate” şi că nu va mai tolerată obstrucţionarea traficului. Potrivit poliţiei, sute de locuitori s-au plâns că din cauza blocajelor nu pot folosi transportul public sau maşinile personale.

În reacţie, unul dintre organizatorii manifestaţiilor, Nikolai Hadjighenov, s-a angajat în declaraţii pentru presă că barajele vor fi ridicate la loc, „dar de această dată în toată ţara”.

La Sofia, 12 persoane au fost reţinute şi amendate.

Pentru vineri seara sunt anunţate noi proteste.

Citeşte şi: NAŢIONALISMUL în materie de vaccin se bate cap în cap cu lupta împotriva coronavirusului (OMS)

Mii de oameni ies în stradă în Bulgaria în fiecare seară de circa o lună pentru a cere demisia guvernului conservator şi naţionalist al premierului Boiko Borisov, la putere de aproape zece ani, acuzându-l că se află sub influenţa unor actori din mediul economic.

Miercuri, Borisov a lăsat să se înţeleagă că este gata să se retragă în planul secund pentru a permite executivului să-şi continue atribuţiile până la alegerile legislative din martie 2021, dar joi liderii coaliţiei dintre conservatori şi naţionalişti şi-au reafirmat sprijinul pentru menţinerea sa în funcţie.