DISTRIBUIȚI
Euronews

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a declarat joi că guvernul de la Londra va face totul pentru ca persoanele vinovate de tentativa de ucidere a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia „să fie aduse în faţa justiţiei”, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Ne angajăm să facem totul pentru ca vinovaţii să fie aduşi în faţa justiţiei, indiferent cine sunt şi unde se află”, a declarat Amber Rudd în faţa deputaţilor britanici.


Citeşte şi: Primăvara a sosit la New York cu o mare furtună de zăpadă. Autorităţile au declarat stare de urgenţă

„Acest guvern va acţiona fără ezitare atunci când vor fi clarificate toate faptele”, a adăugat ea. „Vom răspunde ferm şi corespunzător imediat ce vom stabili cine este vinovat”, a mai precizat ministrul. „Folosirea unui gaz iritant pe teritoriul britanic este un act imoral şi ilegal”, a denunţat ea.

„E normal ca oamenii să îşi dorească să ştie cine este vinovat. Însă vrem să fim riguroşi în această anchetă. Trebuie să evităm speculaţiile şi să permitem poliţiei să-şi continue ancheta”, a mai spus Amber Rudd. „Sute de poliţişti” analizează „toate pistele posibile”, a precizat ministrul de interne.

Citeşte şi: Chiar dacă sunt cei mai mari rivali, Navalnîi şi Putin au o opinie comună: Rusia trebuie să-şi extindă arsenalul nuclear!

Ea le-a spus de asemenea parlamentarilor că Serghei Skripal şi fiica sa Iulia sunt în continuare „inconştienţi”, într-o stare „critică, dar stabilă”, după ce au fost găsiţi inconştienţi duminică pe o bancă în apropiere de un centru comercial la Salisbury (în sudul Angliei) şi apoi spitalizaţi.

Poliţistul spitalizat, care a ajuns printre primii la faţa locului pentru a-i salva pe cei doi, este la rândul său în continuare în stare „gravă”, dar „stabilă”, a adăugat Amber Rudd, precizând că el „este conştient” şi „vorbeşte”.

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost victime ale unui atac deliberat cu gaz iritant, a anunţat miercuri şeful poliţiei antiteroriste Mark Rowley.