DISTRIBUIȚI

 

Autorităţile britanice ar urma să implementeze un sistem de tip ”semafor” în următoarele câteva luni care să stabilească regulile de călătorie în străinătate, potrivit unor relatări de presă publicate vineri, informează DPA, potrivit agerpres.


Interdicţiile de călătorie ar urma să se aplice ţărilor clasificate de nivel ”roşu”, în timp ce în ţările din categoria verde se va putea circula fără restricţii, scrie The Times.

Citește și : Rusia AMENDEAZĂ Twitter pentru o postare pro-Navalnîi

În cazul ţărilor încadrate la nivelul ”galben”, se vor aplica în continuare o testare strictă şi reguli vizând carantina.

În prezent, în Anglia este în vigoare o interdicţie strictă de călătorie, iar cetăţenii pot părăsi ţara doar cu un motiv valid – pentru a merge la muncă sau pentru a participa la o înmormântare, spre exemplu.

Prim-ministrul Boris Johnson urmează să prezinte luni, a doua zi a Paştelui catolic, graficul vizând călătoriile internaţionale care se va aplica în lunile viitoare. Cu toate acestea, se aşteaptă ca traficul să rămână in continuare interzis până la o notificare ulterioară.

Potrivit planurilor curente, regulile în vigoare ar urma să se schimbe cel mai devreme la jumătatea lunii mai.

În Marea Britanie, există o dispută referitoare la o posibilă implementare a paşapoartelor de vaccinare, care ar putea fi folosite pentru a permite accesul la evenimente mai ample.

Citește și : Vinerea Sfântă la Vatican: Patimile Domnului şi procesiunea Drumul Crucii

Guvernul ar plănui, potrivit unor relatări de presă, să introducă astfel de certificate care să le permită persoanelor vaccinate – sau celor care au fost testate negativ – accesul în siguranţă la evenimente. Mai multe proiecte-pilot urmează să se desfăşoare în următoarele săptămâni.

Contestatarii acestui sistem spun că ar putea fi periculos, discriminatoriu şi contraproductiv.