DISTRIBUIȚI

Autorităţile belaruse au explicat luni că zborul Ryanair deturnat duminică spre aeroportul din Minsk cu un opozant politic la bord a fost ameninţat într-un email semnat de organizaţia palestiniană Hamas, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Noi, soldaţii Hamas, cerem ca Israelul să înceteze focul în sectorul Gaza. Cerem ca Uniunea Europeană să înceteze să susţină Israelul (….), iar dacă revendicările noastre nu sunt satisfăcute o bombă va exploda (la bordul avionului Ryanair) deasupra Vilniusului”, a declarat directorul pentru transport aerian din cadrul Ministerului belarus al Transporturilor, Artem Sikorski, afirmând că citeşte o traducere în rusă a unui mesaj primit în engleză.


Citește și : Un fost militar din Royal Navy conducea o reţea de traficanţi de droguri în Spania

Tot luni, autorităţile belaruse au anunţat că echipajul zborului Ryanair a decis de unul singur să aterizeze la Minsk „fără ingerinţă”, după ce au fost informate despre ameninţarea cu bombă.

„Decizia a fost luată de comandantul echipajului fără ingerinţă externă”, a explicat Igor Golub, comandant al forţelor aeriene belaruse.

Citește și : Şeful diplomaţiei americane face un tur de forţă în Orientul Mijlociu