DISTRIBUIȚI
Daily Star

Autoritățile din Marea Britanie și din Vietnam au început miercuri repatrierea cadavrelor migranților vietnamezi găsiți morți luna trecută într-un camion frigorific din Marea Britanie, informează Euronews, scrie mediafax.

Până acum, 16 dintre cele 39 de cadavre au fost transportate cu avionul către Hanoi și apoi predate familiilor.


Citește și : Ursula von der Leyen: În materie de apărare, NATO şi UE sunt complementare, nu rivale

Primele repatrieri vin la două zile după ce șoferul camionului în care au fost găsite cadavrele a pledat vinovat față de acuzațiile de facilitare a imigrării ilegale.

„Astăzi, primele victime au fost repatriate cu avionul de la Londra și sunt în drum spre provinciile lor de origine. Sper că acest lucru va putea să aducă puțină alinare familiilor”, a declarat Gareth Ward, ambasadorul Marii Britanii în Vietnam.

„Traficul de persoane este o problemă la nivel internațional și trebuie să muncim cu toții pentru a o rezolva. Vom continua să colaborăm cu autoritățile vietnameze pentru a investiga activitățile ilegale care au dus la această tragedie”, a adăugat el.

Forțele de ordine din comitatul britanic Essex au anunțat luna trecută descoperirea a 39 de cadavre umane în interiorul unui container al unui camion în Essex. Inițial, autoritățile britanice au bănuit că migranții găsiți morți în camion erau de origine chineză, însă ulterior au ajuns la concluzia că aceștia ar putea fi vietnamezi. Informația a fost confirmată ulterior în urma analizelor ADN.

Citește și : Margarita Robles preia conducerea diplomaţiei spaniole după plecarea lui Josep Borrell