DISTRIBUIȚI
La Silla Rota

Un membru important al cartelului mexican Sinaloa a fost extrădat din Mexic în SUA pentru a răspunde în faţa justiţiei la acuzaţii legate de contrabanda cu droguri, a anunţat marţi Departamentul Justiţiei american, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Jose Antonio Torres Marrufo, cunoscut şi sub porecla ‘Jaguarul’, va compărea miercuri în faţa tribunalului din oraşul El Paso (statul Texas). El a fost pus sub acuzare în anul 2012 în acelaşi dosar cu Joaquin ‘El Chapo’ Guzman şi alte 22 de persoane cu responsabilităţi în conducerea cartelului Sinaloa. Guzman a fost condamnat în luna februarie de un tribunal din New York.


Citeşte şi: Lupte crâncene la summitul UE pentru succesiunea lui Jean-Claude Juncker

Acuzaţiile contra lui Torres Marrufo includ conspiraţie la crimă într-o ţară străină, spălare de bani, trafic de droguri şi deţinerea unor arme de foc.

Printre altele, el este acuzat de răpirea, torturarea şi uciderea unui bărbat american, a fratelui şi a unchiului săi la Ciudad Juarez, în anul 2010. Bărbatul în cauză a fost răpit chiar în timpul nunţii sale.

De asemenea, Torres Marrufo este acuzat că a ordonat răpirea şi uciderea, în anul 2009, a unui locuitor din statul Texas considerat vinovat de pierderea unui transport de marijuana confiscat de poliţia de frontieră a SUA.

Citește și : Moscova somează liderii din Kosovo să înceteze ‘provocările’ la adresa Serbiei