DISTRIBUIȚI

Autorităţile din oraşul Chesapeake, în estul SUA, au publicat vineri un text scris de autorul atacului care a făcut marţi şase morţi într-un supermarket, în care el explică faptul că a fost „hărţuit”, informează AFP, potrivit agerpres.

„În timp ce ancheta avansează, detectivii au realizat o analiză criminalistică a telefonului suspectului, găsit la locul (atacului armat). Această notă era în telefon”, a transmis pe Twitter municipalitatea din Chesapeake, în statul Virginia.


Citește și: FRIGUL IERNII, noua armă a lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina

În această scrisoare înfiorătoare scrisă înaintea atacului şi intitulată ‘Notă de moarte’, Andre Bing, 31 de ani, explică faptul că a „a fost hărţuit de idioţi care nu erau inteligenţi şi cărora le lipsea înţelepciunea”.

„Colegii mi-au adresat rictusuri diabolice, şi-au bătut joc de mine şi s-au bucurat de căderea mea în ultima zi”, a adăugat bărbatul, şeful unei echipe de noapte care lucra din 2010 la supermarketul Walmart unde el a ucis şase persoane, dintre care două în camera de odihnă, marţi seară, după care s-a sinucis.

Andre Bing a mai scris: „Doamne, iartă-mă pentru ce urmează să fac”.

Municipalitatea din Chesapeake, citând poliţia, a anunţat de asemenea că arma folosită, un pistol de 9mm, a fost „cumpărată legal dintr-un magazin local” chiar în dimineaţa atacului.

„El nu avea niciun antecedent penal”, au precizat autorităţile.

Această dramă, care a avut loc chiar înainte de marea sărbătoare Thanksviging, este cea mai recentă dintr-o serie de atacuri din SUA.

Citește și: Parlamentul Franţei sistează dezbaterea privind interzicerea coridelor

Cu patru zile în urmă, un atac la Colorado Springs, în vestul ţării, a făcut cinci morţi şi cel puţin 18 răniţi într-un club LGBT+.

Săptămâna trecută, trei membri ai echipei de fotbal american a Universităţii din Virginia au fost ucişi de un fost coechipier.