DISTRIBUIȚI

Roskomnadzor, autoritatea care reglementează audiovizualul în Federaţia Rusă, a anunţat vineri că va face verificări pentru a determina dacă postul BBC World News şi site-urile BBC se supun regulilor din Rusia, scrie news.ro .

Această decizie vine după ce joi Ofcom, autoritatea de reglementare a audiovizualului din Marea Britanie, a anunţat că televiziunea rusă de stat RT a încălcat regulile privind imparţialitatea după otrăvirea fostului spion Sergei Skripal, în Salisbury, în luna martie. În plus, Ofcom a spus că ar putea amenda sau chiar suspenda licenţa postului rus de ştiri.


Citește și : Putin: Un al doilea referendum privind Brexit ar risca să submineze încrederea în democrația britanică

Într-un comunicat citat de Reuters, Roskomnadzor a confirmat că verificările sunt un răspuns la acţiunea Ofcom.

„Rezultatele verificărilor noastre vor fi anunţate separat”, a transmis autoritatea rusă.

RT a respins rezultatele Ofcom, spunând că autoritatea britanică a ignorat explicaţiile date şi nu a dat atenţia cuvenită drepturilor sale.

Legat de investigaţia ruşilor, Margarita Simonyan, redactor-şef al RT, a scris pe Twitter: „Presupun că acum ei (Roskomnadzor) vor verifica dacă BBC exprimă puncte de vedere alternative. Cu microscopul”.

Citește și : Ucraina ar putea obliga Biserica susţinută de Moscova să adauge la denumirea sa termenul ”rusă”

Presa de stat din Rusia a criticat în ultimele zile BBC pentru că a încercat să dovedească că Moscova a fost implicată în animarea protestelor de stradă din din Franţa, acuzaţie pe care Rusia a respins-o.