DISTRIBUIȚI
Kurier

Austria nu va pune capăt controalelor la graniţă, în pofida apelurilor în acest sens ale Comisiei Europene, a declarat miercuri ministrul austriac de interne, transmite dpa, potrivit agerpres.

Austria va informa în scurt timp Comisia Europeană în legătură cu planurile sale de a continua aceste controale, a declarat în parlament ministrul Herbert Kickl (FPOe, Partidul Libertăţii, extrema dreaptă).


Citește și : Şeful diplomaţiei americane anunţă momentul prielnic pentro o nouă întâlnire Trump-Kim

„Considerăm că aceste controale la graniţă au o contribuţie indispensabilă la creşterea securităţii populaţiei austriece”, a argumentat Kickl.

După valul de migranţi din 2015, Austria a reintrodus parţial controalele la frontiere cu state din spaţiul de liberă circulaţie Schengen, controale pe care le menţine în prezent prin prelungirea lor la fiecare şase luni la graniţele cu Ungaria şi Slovenia. Actuala perioadă de şase luni ar urma să expire la 11 noiembrie, dacă Viena nu informează Comisia Europeană în legătură cu o nouă extindere a duratei controalelor.

Austria se învecinează cu opt ţări: Cehia, Elveţia, Germania, Italia, Liechtenstein, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. În prezent, Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Suedia şi Norvegia îi controlează la graniţă pe călătorii proveniţi din alte state europene.

Citește și : Papa Francisc ia atitudine în problema migraţiei din Europa

La începutul lui septembrie, comisarul european pentru migraţie a evocat necesitatea ca UE să reia în cel mai scurt timp libera circulaţie, argumentând că executivul UE a prezentat planuri pentru întărirea protecţiei frontierelor externe ale blocului comunitar.