DISTRIBUIȚI
dpa

sursa foto:  sputnik

Austria a început să desfăşoare soldaţi pentru a ajuta poliţia să monitorizeze deplasările migranţilor în apropierea graniţei cu Italia, au anunţat miercuri, la Innsbruck, importanţi oficiali austrieci din domeniul securităţii, relatează DPA, conform agerpres.

Totuşi, autorităţile de la Viena au afirmat că nu iau măsuri pentru a pune în aplicare controale stricte la frontieră în pasul Brenner, care face legătura între Austria şi Italia şi care reprezintă una dintre principalele rute de transport din Europa.


Deşi situaţia la Brenner a fost stabilă, s-a înregistrat o creştere importantă a numărului de migranţi care au fost descoperiţi în trenuri de marfă încercând să treacă frontiera în luna iulie, a declarat Helmut Tomac, şeful poliţiei din provincia Tirol.

Citeşte şi: Putin anunţă reducerea bugetului alocat apărării

Cei 70 de soldaţi care sunt trimişi să ajute poliţia vor opera într-o zonă situată la 30 de kilometri în apropierea frontierei. Nu vor fi trimişi soldaţi sau tancuri în pasul Brenner, a subliniat Tomac.

Luna trecută, ministrul apărării austriac Hans Peter Doskozil a provocat nemulţumirea Italiei când a anunţat că Austria ar putea începe în curând să folosească soldaţi în locul poliţiştilor la frontieră. Cancelarul austriac Christian Kern a clarificat în scurt timp declaraţiile precizând că este vorba despre măsuri doar în cazuri de urgenţă.

Poliţia a reţinut lunar între 700 şi 1000 de migranţi ilegali în Tirol, a afirmat Tomac. „Noi trebuie nu numai să prevenim migraţia ilegală ci şi să salvăm vieţi”, a adăugat oficialul austriac, referindu-se la faptul că migranţii îşi riscă viaţa ascunzându-se sub containerele cu marfă pentru a trece frontiera.