DISTRIBUIȚI
Kleine Zeitung

Austria consideră că noua lege privind alocaţiile copiilor imigranţilor este compatibilă cu reglementările comunitare, a transmis joi Juliane Bogner-Strauss, ministrul austriac al Familiei, după ce Comisia Europeană a anunţat lansarea procedurii de sancţionare, potrivit mediafax.

„Continuăm să considerăm că soluţia aleasă este compatibilă cu dreptul european”, a declarat Juliane Bogner-Strauss pentru agenţia de presă APA.


Citește și : Ucraina: Fostul preşedinte Ianukovici, găsit vinovat de trădare

Pe 7 ianuarie, Juliane Bogner-Strauss a respins criticile Bucureştiului privind indexarea alocaţiilor copiilor imigranţilor, afirmând că România, în calitatea de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene, trebuie să aibă o poziţie „neutră”. Pentru o ţară care exercită Preşedinţia Consiliului UE, „ar fi normal să adopte poziţia unui coordonator onest şi să acţioneze cât mai neutru posibil”, declara Juliane Bogner-Strauss, conform unui comunicat citat de site-ul DiePresse.com. România deţine Preşedinţia Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019. „Indexarea alocaţiilor aduce mai multă corectitudine. În acest caz nu este vorba de salariu sau de asigurări sociale. Toţi părinţii primesc acelaşi procentaj raportat la nivelul de trai şi toţi părinţii din UE, din Spaţiul economic european şi din Elveţia sunt trataţi egal”, a argumentat Bogner-Strauss.

Citește și : Iulia Timoşenko neagă că ar fi vrut să-şi adjudece sprijinul scriitorului brazilian Paulo Coelho

Anterior, ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, afirma, la Digi 24, că indexarea alocațiilor copiilor nerezidenți ai angajaţilor din Austria reprezintă un caz clar de discriminare, iar Guvernul ia în considerare să se adreseze Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Comisia Europeană a înştiinţat joi Austria că a declanşat procedura de sancţionare în acest caz.