DISTRIBUIȚI
AP

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat miercuri că organizaţia de extrema dreaptă Mişcarea Identitară riscă să fie interzisă de către guvern după ce au apărut informaţii potrivit cărora gruparea a primit o donaţie de la presupusul atacator de la moscheile din Christchurch (Noua Zeelandă), relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

”Nu există nici un fel de toleranţă faţă de ideologii periculoase, indiferent de zona politică de care aparţin”, a declarat Kurz (conservator) după o reuniune a cabinetului la Viena.


Citește și: Theresa May și-ar putea anunța demisia

Austria va combate ”cu toată forţa legii” ideologiile extremiste, a afirmat Kurz, adăugând că donaţia stabileşte o legătură între suspectul atacului şi Mişcarea Identitară.

Potrivit procurorilor austrieci, australianul în vârstă de 28 de ani care a fost inculpat pentru uciderea în această lună a 50 de persoane în două moschei din Noua Zeelandă a donat 1.500 de euro grupării antiimigraţie Mişcarea Identitară la începutul lui 2018.

Citește și: Un Boeing 737 MAX a aterizat de urgență pe un aeroport din Florida

Locuinţa din Viena a liderului Mişcării, Martin Sellner, a fost percheziţionată luni, în timp ce procurorii lansau o anchetă pentru terorism.

Sellner dezminte că are vreo legătură cu atacatorul din Christchurch, în afară de faptul că a primit donaţia şi că i-a trimis un e-mail obişnuit de mulţumire.