DISTRIBUIȚI
dpa

Solicitanţii de azil din cea mai mare provincie din Austria vor trebui să semneze un ‘Decalog’ care include şi obligaţia de a învăţa limba germană, conform unui plan al unui membru al extremei-drepte din administraţia landului Austria Inferioară, relatează DPA, potrivit agerpres.

Printre alte ‘porunci’ se numără ‘Să respecţi legile austriece’, ‘Să rezolvi conflictele fără violenţă’ şi ‘Să trăieşti cu recunoştinţă faţă de Austria’.


Citește și: Cutremur puternic în Panama, la granița cu Costa Rica

„Îi protejăm pe aceşti oameni pentru o anumită perioadă şi le oferim tot ce au nevoie. Ne aşteptăm în schimb la recunoştinţă”, a spus Gottfried Waldhaeusl, responsabil pe chestiuni legate de refugiaţi în Austria Inferioară.

Solicitanţii de azil nu vor suferi consecinţe speciale dacă vor încălca ‘comenzile’.

Citește și: Deputatul împușcat pe străzile din Buenos Aires a murit

Politicianul, membru al Partidului Libertăţii, de extremă-dreapta, a fost criticat puternic în urmă cu câteva luni după ce a repartizat refugiaţi minori neînsoţiţi la un centru de primire care era protejat de gardieni şi de un gard de sârmă ghimpată.

Şefa guvernului local de centru-dreapta din Austria Inferioară, Johanna Mikl-Leitner, a decis ulterior să îi mute pe tineri în locuri care oferă condiţii mai umane.