DISTRIBUIȚI
European Western Balkans

Negocierile între Conservatorii şi Verzii din Austria în vederea formării unui nou guvern au intrat în linie dreaptă şi este de aşteptat că acestea se vor încheia luna viitoare, a anunţat duminică liderul conservator Sebastian Kurz, informează dpa, scrie agerpres.

Partidul Poporului (OeVP) condus de Kurz a câştigat alegerile de la sfârşitul lui septembrie, în timp ce Verzii au câştigat la rândul lor un număr considerabil de voturi.


Citește și : Zeci de cadavre descoperite într-o groapă comună în vestul Mexicului

„Va exista un guvern în ianuarie”, a declarat Sebastian Kurz, 33 de ani, pentru publicaţia Kurier.

Sebastian Kurz a spus că negocieri mai sunt necesare asupra unor probleme-cheie, subliniind că el îşi va menţine poziţiile asupra politicilor sale privind echilibrarea bugetului, reducerea taxelor şi combaterea imigraţiei ilegale.

Totodată, el a adus la cunoştinţă faptul că şi Verzii încearcă să-şi respecte promisiunile din campanie.

„Este de asemenea important ca acordul asupra coaliţiei să conţină obiective ale verzilor precum protejarea climei şi transparenţa politică”, a spus Kurz.

Sebastian Kurz s-a aflat la putere timp de 18 luni împreună cu Partidul Libertăţii (FPO, de extremă dreapta), înainte ca un scandal de corupţie în care a fost implicată această formaţiune să pună capăt prematur guvernării sale. Legislativele anticipate au fost convocate de Kurz după publicarea în presa germană a unor extrase dintr-o înregistrare video în care liderul de atunci al FPOe şi vicecancelar, Heinz-ChristianStrache, filmat cu camera ascunsă într-o vilă de la Ibiza în 2017, promitea contracte publice în schimbul sprijinului electoral pe care i l-ar fi acordat o pretinsă nepoată a unui oligarh rus.

Citește și : Cutremur de 6,8 grade pe scara Richter, produs în Filipine