DISTRIBUIȚI
YouTube

Austria îşi sfătuieşte cetăţenii să revină în ţară din Italia, ţara vecină din sud care a intrat practic în carantină la nivel naţional până la 3 aprilie, într-o nouă încercare de a stopa epidemia de coronavirus care a provocat deja 463 de decese în peninsulă, transmit Reuters şi APA, potrivit agerpres.

‘Călătorii austrieci sunt sfătuiţi urgent să revină în Austria’, a comunicat marţi Ministerul de Externe de la Viena pe site-ul instituţiei.


Citeşte şi: Trump NU are nevoie să-şi facă testul anti-COVID-19

Austria emisese deja o avertizare de călătorie pentru regiunile italiene Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Marche şi Piemont.

În Italia, printre pacienţi însănătoşiţi se află şi aşa-numitul ‘pacient 1’, primul caz de contaminare confirmat în această ţară.

Citeşte şi: SUA trimit în Portugalia bombardiere grele

Luni, el a putut părăsi secţia de terapie intensivă a spitalului din Pavia (regiunea Lombardia) şi respiră fără ajutorul aparatelor.

Bărbatul de 38 de ani, manager în cadrul concernului Unilever, a fost contaminat, se pare, în spitalul din oraşul Codogno, din aceeaşi provincie. Starea sa de sănătate fusese descrisă de medici ca fiind critică. El a fost internat împreună cu soţia sa, însărcinată în opt luni şi care se află acum în convalescenţă.