DISTRIBUIȚI
Kurier

Noul ministru de interne din Austria (FPOe, extremă dreapta), Herbert Kickl, a anunţat joi înfiinţarea unei „unităţi de apărare a frontierelor” pentru a face faţă unui aflux de migranţi similar celui din 2015, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Nu se pune problema ca 2015 să se repete. Prin urmare, am dat instrucţiuni pentru înfiinţarea unei ‘unităţi de apărare a frontierelor’, a afirmat, Herbert Kickl, 49 de ani, într-un interviu acordat cotidianului Tiroler Tageszeitung.


Citeşte şi: Fostul pugilist Anthony Small a fost pus sub acuzare pentru încurajarea actelor de terorism

„Obiectivul este de a asigura o gestionare ordonată a frontierelor în câteva ore”, a precizat fostul consilier al lui Joerg Haider, liderul istoric al Partidului Libertăţii din Austria (FPOe), mort în 2008.

Această unitate va putea fi mobilizată pentru „a asigura securitatea unui post de frontieră şi a desfăşura controale de identitate. Nu se va mai întâmpla să treacă cineva fără control”, a promis el.

În 2015, în timpul crizei migranţilor, sute de mii de persoane au tranzitat prin Austria încercând să ajungă în Germania sau alte locuri din Europa. În acel an, Austria a înregistrat un număr record de cereri de azil.

Citește și : Andrzej Duda laudă inițiativa lui Donald Trump de a da presei ‘premii’ pentru ‘fake news’

Instalat la putere la jumătatea lui decembrie, guvernul cancelarului conservator Sebastian Kurz include şase reprezentanţi ai FPOe care sunt titulari, printre altele, la Interne, Apărare şi Externe.

Săptămâna trecută, Herbert Kickl a propus cantonarea solicitanţilor de azil în mod ‘concentrat’ în centre speciale. Utilizarea acestui termen făcând trimitere la lagărele de concentrare naziste a provocat indignare, reaminteşte AFP.