DISTRIBUIȚI
Yahoo News

Partenerii coaliţiei guvernamentale din Austria se acuză reciproc de plagiat, fostul cancelar conservator Sebastian Kurz şi fostul său ministru de interne de extremă dreapta Herbert Kickl folosind acelaşi slogan electoral în perspectiva alegerilor din luna septembrie, transmite dpa, potrivit agerpres.

Mesajele publicitare pentru cei doi politicieni folosesc propoziţia ”Unul care vorbeşte limba noastră’, iar susţinătorii Partidului Libertăţii din Austria (FPOe), al lui Herbert Kickl, şi-au exprimat joi indignarea pe social media.


Citește și : Fostul număr doi al gherilei FARC anunţă reluarea luptei armate în Columbia – VIDEO

”Este ruşinos să foloseşti un vechi slogan al lui Kickl”, a scrie Sophia Bauer pe pagina de Facebook a liderului Partidului Popular Austriac (OeVP), Sebastian Kurz.

Coaliţia formată din FPOe şi OeVP s-a destrămat în luna mai, în urma unui scandal provocat de o înregistrare video în care politicieni FPOe apăreau discutând despre potenţiale acorduri în sectoarele media şi infrastructurii cu o femeie prezentată ca un donator rus extrem de bogat.

”După ce a copiat temele FPOe, echipa de campanie a lui Sebastian Kurz a împrumutat şi sloganurile FPOe”, a subliniat Partidul Libertăţii într-o declaraţie.

Herbert Kickl a folosit deja în campania pentru alegerile locale din Viena din 2015 un slogan aproape similar – ”Singurul care vorbeşte limba noastră”, a amintit FPOe.

Citește și : Exerciţii cu muniţie reală în Marea Neagră – Avioane militare rusești au stimulat distrugerea navelor inamice

De partea sa, coordonatorul campaniei electorale a OeVP, Karl Nehammer, a acuzat FPOe că s-a inspirat din sloganul lui Kurz de la compania care tipăreşte postere electorale.

”În mod evident, Partidului Libertăţii i-a plăcut sloganul atât de mult încât a dorit să îl adopte”, a afirmat Nehammer.

În sondajele de opinie pentru alegerile din 29 septembrie, OeVP se află pe prima poziţie, în timp ce extrema dreaptă şi social-democraţii se luptă pentru locul secund.