DISTRIBUIȚI
European Western Balkans

Austria va prelungi până la 13 aprilie restricţiile impuse pentru a limita infectările cu noul tip de coronavirus, a anunţat vineri cancelarul austriac Sebastian Kurz, într-o conferinţă de presă, informează Reuters, potrivit agerpres.

Austria, care a raportat mai mult de 2.200 de cazuri de infectări cu noul tip de coronavirus şi şase decese cauzate de pandemie, a impus luni restricţii severe asupra deplasărilor, ca răspuns la evoluţiile din Italia şi la creşterea accentuată a numărului de cazuri în unele dintre regiunile sale.


Citeşte şi: Spania îşi ÎNCHIDE toate hotelurile

„Rezistaţi! Nu trebuie să încetinim (ritmul de combatere). Trebuie să continuăm cu măsurile pe care le-am luat”, s-a adresat Kurz austriecilor.

Miercuri seara, întregul land austriac Tirol şi cei circa 750.000 de locuitori ai săi au fost plasaţi în carantină, izolaţi de restul ţării din cauza virulenţei epidemiei noului tip de coronavirus în această regiune alpină. Tirolul este principalul focar al bolii în Austria, cu 474 de cazuri pozitive din totalul celor 1.646 înregistrate la nivelul întregii ţări.

Citeşte şi: Donald Trump anulează summitul G7

Joi seara, Austria a anunţat că îşi va extinde, începând de vineri, controalele de la frontiera cu Germania, Italia, Elveţia şi Liechtenstein la cele cu Ungaria şi Slovenia.