DISTRIBUIȚI
BBC

Procurori austrieci au declarat miercuri că investighează intervenţia poliţiei asupra unor militanţi care participau la o manifestaţie împotriva schimbărilor climatice în care un manifestant a fost pus sub o camionetă a poliţiei, relatează dpa, potrivit agerpres.

Un videoclip despre situaţia potenţial mortală postat pe social-media „arată într-adevăr o situaţie periculoasă”, a admis poliţia din Viena într-un mesaj postat pe Twitter, după ce iniţial a acuzat mass-media de relatări subiective şi nefondate.


Citește și : ‘Cine a pierdut aseară 590 de kg de cannabis?’ – Întrebarea plină de sarcasm a poliției indiene pe rețelele de socializare (FOTO)

Acest lucru şi alte câteva presupuse cazuri de brutalitate ale poliţiei au fost consemnate vinerea trecută, când mii de oameni au participat la Viena la o manifestaţie paşnică privind schimbările climatice.

Spre finalul evenimentului, aproximativ 100 de protestatari au organizat o manifestaţie de tip sit-in pe un drum aglomerat în centrul oraşului. Poliţia i-a îndepărtat folosind forţa.

În înregistrări ale operaţiunii apar doi ofiţeri care pun la pământ un bărbat, acesta fiind cu capul sub o camionetă de poliţie. Când porneşte vehiculul, ofiţerii îl scot în ultima secundă pentru a nu-i fi strivit capul de roţile vehiculului.

O altă înregistrare arată un poliţist lovind în mod repetat un bărbat care este imobilizat de alţi poliţişti, în timp ce colegi ai acestora se întorc astfel încât să nu fie martori la scenele de violenţă.

Citește și : Românii, în topul expulzărilor din Franța – Parisul a cheltuit pentru repatrieri 468 de milioane de euro anul trecut

Cu toate acestea, un alt protestatar a declarat pentru agenţia de presă APA că un ofiţer de poliţie şi-a rupt mâna.

Autoritatea de urmărire penală din Viena a declarat că investighează patru ofiţeri suspectaţi de vătămări grave şi de periclitare a siguranţei fizice. Autorităţile din Viena se pregătesc pregătesc o demonstraţie împotriva violenţei poliţiei, ce va fi organizată joi în urma acestor incidente.