DISTRIBUIȚI

Cangurii vor fi împuşcaţi în statul australian Victoria (sud-est) pentru a servi drept hrană pentru animalele de companie, în cadrul unui program menit să ţină sub control creşterea numărului acestor marsupiale, informează DPA, potrivit agerpres.

Şapte zone din acest stat, acoperind arii cu un număr semnificativ de canguri, au fost alese pentru acest program, a indicat marţi ministrul agriculturii din statul Victoria, Jaclyn Symes.


Citeşte şi: O jurnalista din Maroc face închisoare pentru ‘avort ilegal’

Un număr alocat de canguri, stabilit de guvern pe baza studiilor privind populaţia acestor marsupiale, va putea fi ucis de vânători acreditaţi în cadrul programului menţionat.

„Programul echilibrează necesitatea de a menţine populaţiile de canguri la niveluri sănătoase şi de a ne asigura că fermierii nu sunt depăşiţi de numărul mare de canguri care pot mânca recoltele, deteriora proprietăţile şi concura cu animalele de la ferme pentru furaje şi apă „, a precizat Symes într-o declaraţie.

Carcasele vor fi procesate pentru a intra în componenţa hranei pentru animalele de companie, oferite de către producătorii autorizaţi.

Noul program înlocuieşte un program pilot desfăşurat în ultimii cinci ani.

Fermierii şi proprietarii de terenuri vor putea să continue uciderea cangurilor pe propriile proprietăţi, însă carcasele respective nu vor putea fi procesate în cadrul noului program, au precizat autorităţile.

Citeşte şi: China sărbătoreşte cu mare fast 70 de ani de comunism

Împuşcarea cangurilor pentru hrana animalelor de companie a împărţit comunitatea, mulţi fermieri susţinând iniţiativa, în timp ce activiştii pentru drepturile animalelor au calificat acest act drept unul „crud”.

În martie, Societatea australiană pentru canguri a indicat că 1 milion de canguri au fost ucişi de la debutul programului pilot în 2014.