DISTRIBUIȚI
Zee News

Australienii blocaţi în Peru, Argentina şi Africa de Sud de interdicţiile internaţionale de călătorie legate de coronavirus vor fi aduşi acasă în scurt timp cu zboruri de salvare organizate de guvern, a declarat joi reporterilor ministrul de externe Marise Payne, citată de dpa, potrivit agerpres.

Un zbor transportând 280 de australieni din Peru este de aşteptat să sosească joi noapte, în timp ce mai multe zboruri sunt în curs de negociere cu compania Qantas pentru următoarele săptămâni, a spus Payne.


Citește și : Bilațul pandemiei de COVID-19 în Franța

Zborurile comerciale costă 2.550 de dolari australieni de persoană (1.588 dolari americani), dar Payne a declarat că sunt posibile împrumuturi.

Potrivit lui Payne, blocajele din cauza coronavirusului au făcut dificilă aducerea australienilor din zone îndepărtate în marile oraşe cu aeroporturi. O permisiune specială s-a negociat cu autorităţile locale pentru a aduce cât mai mulţi australieni cu mijloace de transport organizate de ambasada Australiei.

Citește și : UE îşi suspendă misiunea de pregătire militară în Mali din cauza COVID-19

„Explorăm opţiuni pentru a facilita zborurile din alte destinaţii în săptămânile următoare şi ele vor include, sper, aprobarea acestor ţări, India şi Filipine”, a adăugat Payne.

De asemenea, sunt în curs negocieri cu companii aeriene şi cu oficiali din Cambodgia şi Liban pentru a aduce australieni acasă. Săptămâna trecută, un zbor charter a adus australieni acasă din Nepal – primul zbor direct între aceste ţări.