DISTRIBUIȚI

Un adolescent australian care a spart un ou pe capul unui senator al extremei drepte care făcuse afirmaţii islamofobe a anunţat că a donat zeci de mii de euro, donaţii primite pentru apărarea sa, victimelor masacrului asupra unor moschei din oraşul neozeelandez Christchurch, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

William Connolly a devenit subiect de ştiri pe primele pagini ale presei internaţionale după ce l-a înfruntat pe senatorul Fraser Anning. Politicianul controversat, care între timp şi-a pierdut locul în Parlamentul australian, afirmase că atacurile asupra moscheilor la 15 martie, în urma cărora 51 de oameni au fost împuşcaţi de un suprematist alb, au fost cauzate de imigraţia musulmană în Noua Zeelandă.


Citeşte şi: Autorităţile americane au pus mâna pe ‘JAGUAR’, unul din capii cartelului Sinaloa – FOTO

Două pagini deschise pentru finanţare participativă pentru „a cumpăra alte ouă” şi a acoperi cheltuielile în justiţie ale lui William Connolly, pe atunci la vârsta de 17 ani, au adunat rapid mii de dolari.

William Connoly a scris pe Instagram, marţi seara, că a decis să „doneze toate fondurile pentru a contribui la alinarea victimelor masacrului”. „Aceşti bani nu-mi aparţin”, a notat el. „În sfârşit!!! După o birocraţie enormă, 99.922,36 de dolari australieni (62.000 de euro) au fost transferaţi astăzi Fundaţiei Christchurch şi Susţinerii victimelor”, a adăugat el, explicând că a fost apărat gratuit de un cabinet de avocaţi.

Tânărul a primit în aprilie un avertisment din partea poliţiei.

Citeşte şi: Lupte crâncene la summitul UE pentru succesiunea lui Jean-Claude Juncker