DISTRIBUIȚI
shoalhavengaragedoors.com.au

Zeci de mii de hectare de vegetație au fost devastate de incendii în sud-estul Australiei, în contextul în care regiunea se confruntă cu temperaturi neobișnuit de ridicate, însă meteorologii estimează că perioada caniculară se va încheia sâmbătă după-amiază, potrivit mediafax.

Un incendiu în zona Rosedale, în estul statului Victoria, cel mai populat din Australia, a devastat peste 10.000 de hectare, iar schimbările bruște de vânt au îngreunat operațiunea de stingere a incendiului, punând în pericol viețile celor aproximativ 40 de pompieri care participă la operațiune, relatează agenția de știri Reuters.


Citește și : Ţările din Grupul de la Lima măresc presiunea asupra preşedintelui venezuelan Nicolas Maduro

Originea acestui incendiu este considerată suspicioasă, poliția demarând o anchetă pentru a stabili cauza izbucnirii incendiului.

În statul Tasmania, un incendiu de vegetație a devastat 15.000 de hectare în sud-vestul insulei, au anunțat autoritățile.

Temperatura la Melbourne a ajuns vineri la 42 de grade, iar la Hobart, capitala statului Tasmania, a atins 40 de grade, însă temperaturile au scăzut începând de vineri seară în unele zone. Totuși, la Sydney, cel mai populat oraș din Australia, temperatura sâmbătă la prânz era de aproape 38 de grade, însă meteorologii estimează că până după-amiază și aici se va încheia perioada de caniculă.

Citește și : Preşedintele Jair Bolsonaro, favorabil construirii unei baze militare americane în Brazilia