DISTRIBUIȚI

Un australian în vârstă de 28 de ani a fost condamnat la 5 luni de închisoare pentru că s-a filmat ucigând în mod brutal un cangur şi a postat înregistrarea în social media, informează vineri Reuters, potrivit Agerpres.

Ricky Ian Swan a fost unul dintre cei patru bărbaţi acuzaţi în luna septembrie că au folosit arme pentru a tortura şi ucide doi canguri. Swan a alergat după unul dintre canguri şi când l-a prins i-a aplicat 20 de lovituri de cuţit şi a lovit animalul în agonie cu piciorul în cap.


Citește și : 481 persoane au fost reţinute şi 211 în arest preventiv la Paris (premierul francez)

„Ai supus acest animal unui atac brutal, sălbatic”, i-a spus judecătorul Deen Potter acuzatului, conform televiziunii australiene ABC.

„Nu ştiu ce mi-a venit. Este dezgustător. Parcă persoana din înregistrarea video nu sunt eu”, a răspuns acuzatul.

Instanţa l-a condamnat pe Ricky Ian Swan la un an de închisoare, însă 7 luni au fost reduse din pedeapsă pentru că Swan şi-a recunoscut vina.

În cursul săptămânii, un bărbat din Perth, în vârstă de 26 de ani, care apare în înregistrarea video, a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru cruzime faţă de animale în formă continuată, comportament pe care instanţa l-a catalogat drept „monstruos”.

Conform statisticilor guvernamentale, în Australia trăiesc aproximativ 45 de milioane de canguri, iar numărul lor creşte rapid.

Citește și : Ion Cristoiu, despre situația din Franța: Un experiment tip USR. Nu se cresc politicieni în laborator