DISTRIBUIȚI

Armata australiană a anunţat joi că va desfăşura 1000 de militari la Melbourne, al doilea oraş ca mărime din ţara-continent, după apariţia unui nou focar de COVID-19, transmite AFP, potrivit agerpres.

Trupele vor fi trimise în zilele următoare, a declarat ministrul apărării, Linda Reynolds. Misiunea lor va fi în primul rând să monitorizeze starea de sănătate a călătorilor trimişi în carantină în hoteluri şi să asigure sprijin logistic structurilor de testare pentru coronavirus, a precizat ea.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Japonia

La Melbourne au apărut noi focare de epidemie într-un hotel unde sunt cazaţi australieni care au revenit din străinătate şi într-un magazin H&M din nordul metropolei statului australian Victoria.

Australia şi-a utilizat deja armata pentru supravegherea frontierelor între state şi pentru sprijinirea serviciilor medicale de urgenţă, însă – remarcă AFP – trimiterea unui contingent atât de mare într-un oraş important este fără precedent de la începutul crizei coronavirusului.

Citeşte şi: Trupele americane vor fi PROBABIL mutate din Germania în Polonia

În Australia, epidemia a fost combătută cu relativ succes. Până acum s-au înregistrat 7500 de cazuri – din care 150 săptămâna trecută, în Victoria – şi 104 decese, la o populaţie de 25 de milioane.