DISTRIBUIȚI
RavenclawPride - WordPress.com

Australia nu se grăbeşte să redeschidă graniţele internaţionale, a spus duminică prim-ministrul Scott Morrison, citează The Guardian, scrie news.ro .

Autorităţile australiene au dispus, în martie 2020, închiderea graniţelor pentru toată lumea, cu excepţia cetăţenilor şi a rezidenţilor, iar în ultimele luni a permis accesul unui număr redus de zboruri internaţionale, care au adus, în principal, cetăţeni australieni din străinătate.


Citește și : Prinţii William şi Harry au fost văzuţi discutând la încheierea funeraliilor bunicului lor Philip

Această măsură, carantina, urmărirea cazurilor de Covid-19 şi înţelegerea de care a dat dovadă populaţia cu privire la măsurile impuse de guvern au făcut ca răspunsul Australiei la pandemie să fie unul de succes.

Ţara cu puţin peste 25 de milioane de locuitori a reuşit să revină, în ultimele luni, la o activitate aproape de normalul de dinaintea pandemiei.

În total, aici au fost înregistrate 29.500 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 910 decese asociate.

„Australia nu se grăbeşte să deschidă acele graniţe, vă asigur”, a spus Morrison într-o intervenţie la televiziune. „Nu voi pune în pericol modul în care trăim în această ţară, care este atât de diferit astăzi de restul lumii”, a adăugat prim-ministrul.

Citește și : Portugalia a început campania de vaccinare a profesorilor