DISTRIBUIȚI
Deccan Herald

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în diferite oraşe din Australia pentru a cere încetarea politicii guvernamentale drastice în domeniul imigraţiei, politică în baza căreia sunt returnaţi imigranţii veniţi cu vaporul, relatează AFP, conform agerpres.

Australia respinge sistematic vapoarele cu imigranţi clandestini şi îi trimite, pe cei care reuşesc să se strecoare în ţară, în taberele aflate în insula Manus (Papua Noua Guinee) sau în Nauru.


Citește și : Venezuela: Noi condamnări la închisoare pentru implicarea unor militari în traficul de droguri

Această politică drastică i-a descurajat în mod larg pe traficanţi să încerce să ajungă în Australia, unde numărul migranţilor primiţi este la cel mai redus nivel din ultimii zece ani.

Manifestaţiile coincid cu împlinirea a cinci ani de la introducerea acestei politici, deoarece Australia a semnat în 2013 acorduri cu naţiuni din Pacific şi a decretat că orice persoană sosită pe mare nu va avea nici cea mai mică şansă de a se instala în Australia.

Sute de persoane au manifestat la Sydney strigând ”Eliberaţi-i pe refugiaţi !” şi purtând banderole pe care era scris ”Cinci ani, prea mult. Evacuaţi Manus şi Nauru !”. Alte manifestaţii au avut loc la Melbourne, Adelaide, Brisbane, Canberra şi Perth.

Citește și : Spania: Fostul premier Mariano Rajoy şi-a luat la revedere de la conducerea dreptei

Potrivit asociaţiei Refugee Action Coalition, circa 1.600 de solicitanţi de azil se află în prezent în Nauru şi Manus.