DISTRIBUIȚI
RavenclawPride - WordPress.com

Guvernul Australiei a anunţat vineri că va permite redeschiderea micilor cafenele şi restaurante în prima dintre cele trei etape prevăzute în planul de redresare a economiei paralizată de pandemia de COVID-19, relatează EFE, potrivit agerpres.

Guvernele regionale ale celor opt state şi teritorii care formează această ţară au fost însărcinate cu anunţarea calendarului fazelor prevăzute.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Iran! Panică totală pe străzile din Teheran

Numărul noilor contagieri a scăzut considerabil. Joi au fost anunţate 22 de cazuri, astfel încât Guvernul vrea să facă pasul spre normalizare.

„Prima etapă ne va permite o mai mare conexiune cu familia şi prietenii noştri. Va veni apoi rândul copiilor să revină în clase şi la locurile de joacă din comunităţile lor”, a spus premierul australian, Scott Morrison, la anunţarea de la Canberra a foii de parcurs a relaxării restricţiilor.

Cafenelele vor primi în prima fază un grup limitat de clienţi şi vor trebui să respecte regulile de distanţare fizică. Vor fi de asemenea permise adunările de până la zece persoane sau vizitele cu cinci invitaţi la domiciliu şi unele activităţi recreative, precum golful sau înotul în piscină.

Citește și : SUA încep retragerea bateriilor Patriot din Arabia Saudită

Autorităţile sanitare au contabilizat 6.900 cazuri de COVID-10 şi 97 de decese, cu o incidenţă mai mare în statele New South Wales şi Victoria.

Cea de-a doua fază de relaxare, când vor fi permise adunările a până la 100 de persoane, redeschiderea saloanelor de înfrumuseţare şi a sălilor de sport, va depinde de progresele realizate în ceea ce priveşte limitarea răspândirii virusului, au avertizat autorităţile.