DISTRIBUIȚI

Autorităţile locale din Sydney, estul Australiei, s-au mobilizat joi pentru a încerca să înţeleagă cât mai repede originea primelor cazuri locale de contaminare cu noul coronavirus apărute în oraş de la începutul lunii aprilie, solicitând în principal populaţiei să poate din nou masca sanitară, informează AFP, potrivit agerpres.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani şi soţia sa au fost recent testaţi pozitiv pentru coronavirus, iar autorităţile încearcă acum să identifice toate locurile în care aceştia s-au deplasat de când erau contagioşi.


Citeşte şi: Pentagonul se teme de tot ce-i mai rău! Racheta chinezilor se poate prăbuşi într-o zonă populată – Black News

Acestea sunt primele cazuri de transmitere înregistrate în oraş – în afara hotelurilor de carantină – de la începutul lunii aprilie.

Premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a anunţat că de la ora 17:00, cei cinci milioane de locuitori ai oraşului vor trebui să poarte din nou măşti sanitare în transportul public şi în spaţiile închise.

„Credem că acesta este un răspuns proporţional cu riscul cu care ne confruntăm”, a declarat ea reporterilor.

Autorităţile sanitare au indicat că primele investigaţii arată o legătură cu un călător întors recent din Statele Unite, care îşi efectuase carantina într-unul dintre hotelurile oraşului.

Citeşte şi: IFPMA este ‘dezamăgită’ de suspendarea brevetelor pentru vaccinurile anti-COVID-19 – Black News

Deocamdată, autorităţile nu ştiu cum a ajuns virusul la populaţie.

Australia a reuşit destul de bine să ţină sub control răspândirea COVID-19 pe teritoriul său, în special printr-un control drastic al frontierelor sale.

Toate focarele – foarte localizate – apărute recent au fost legate de lacune în sistemul de carantinare.