DISTRIBUIȚI

Australia a raportat vineri primul deces în urma formării de cheaguri de sânge şi care are „cel mai probabil” o legătură cu vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva maladiei COVID-19, informează Reuters, potrivit agerpres.

Grupul de investigare a siguranţei vaccinurilor (VSIG) din Australia, care a avut o întâlnire vineri seară, a concluzionat că decesul unei femei de 48 de ani din statul New South Wales a avut probabil legătură cu vaccinarea. „În absenţa unei cauze alternative pentru sindromul clinic, VSIG a estimat că o legătura de cauzalitate cu vaccinarea ar trebui asumată în acest stadiu”, a comunicat Administraţia pentru produse terapeutice (TGA) într-un comunicat de presă.


Citeşte şi: Un angajat CNN povestește cum s-a construit PROPAGANDA de ‘răsturnare’ a lui Trump – VIDEO – Black News

Acesta a fost cel de-al treilea caz rar de cheaguri sangvine legate de vaccinurile anti-COVID-19 în Australia, ceilalţi doi pacienţi recuperându-se bine, a adăugat TGA. Femeia de 48 de ani a murit la patru zile după ce a primit vaccinul.

Potrivit TGA, cazul femeii decedate a fost complicat de afecţiuni medicale preexistente, inclusiv diabet, precum şi de unele caracteristici atipice. 

Vezi şi: America este ŞOCATĂ! Un puşti de 13 ani a fost OMORÂT de poliţişti – VIDEO – Black News