DISTRIBUIȚI

Australia a suspendat luni planul de redeschidere a frontierelor pentru studenţii şi lucrătorii calificaţi străini, invocând incertitudinile legate de periculozitatea şi transmisibilitatea variantei noi a coronavirusului, după ce a depistat cinci cazuri de infectare cu Omicron la pasageri veniţi din Africa australă, transmite AFP, potrivit agerpres.

La finalul unei reuniuni de urgenţă, premierul Scott Morrison a declarat că redeschiderea îndelung aşteptată nu va mai avea loc la 1 decembrie, ci va fi amânată cu cel puţin două săptămâni.


Citeşte şi: Preşedinta taiwaneză pledează pentru democraţie în faţa unei delegaţii din ţările baltice – Black News

El a explicat că amânarea este ‘necesară şi temporară’, având la bază recomandări medicale.

Frontierele insulei-continent sunt închise pentru majoritatea nerezidenţilor de peste 20 de luni, ceea ce a generat un deficit de forţă de muncă şi a afectat sectorul vital al turismului.

‘Suspendarea temporară va permite Australiei să strângă informaţiile necesare pentru a înţelege mai bine această variantă Omicron’, a indicat Morrison.

Citeşte şi: Bogății imense se află sub apele îngheţate ale Rusiei – Black News

Canberra anunţase săptămâna trecută că studenţii străini, lucrătorii calificaţi şi posesorii de vize turistice şi de muncă vor putea din nou să intre în Australia de la 1 decembrie.

Guvernul ridicase în octombrie restricţiile vizând călătoriile australienilor în afara ţării, dar refuzase categoric să le relaxeze pe cele pentru străini, o decizie care a blocat în Australia în jur de 1,4 milioane de deţinători de vize calificaţi, care nu aveau posibilitatea de revenire dacă ar fi părăsit ţara.