DISTRIBUIȚI
totalgama.ro

O interdicţie referitoare la utilizarea pungilor de plastic de unică folosinţă pusă în aplicare de două cele mai mari lanţuri de supermarketuri din Australia a împiedicat ajungerea în mediul înconjurător a 1,5 miliarde de pungi în mai puţin de jumătate de an, relatează luni Xinhua, potrivit agerpres.

Consumul de pungi de plastic de unică folosinţă a scăzut cu 80% după ce lanţurile de supermarketuri Coles şi Woolworths au stopat distribuirea acestora în luna iulie, a anunţat luni Asociaţia naţională pentru comerţul cu amănuntul din Australia (National Retail Association – NRA).


Citeşte şi: Un avion al ONU va evacua rebelii houthi răniţi în Yemen

Decizia a stârnit un val de revoltă din partea cumpărătorilor australieni, însă David Stout, manager pentru politici industriale din cadrul NRA, a declarat că noile cifre justifică decizia ”curajoasă” adoptată de cele două lanţuri importante.

Woolworths şi Coles, ale căror companii-mamă Woolworths Limited şi Wesfarmers sunt două dintre cele mai mari din Australia după venit, au netezit calea pentru ca şi alte companii mai mici să urmeze acest exemplu, a indicat managerul.

”Evident, cel mai bun lucru pentru companiile mai mici este fie acela de a elimina complet punga, fie de a-l determina pe client să plătească. Ele ar trebui să aibă posibilitatea de a lua în considerare această strategie fără teama de reacţie”, a declarat managerul pentru Australian Associated Press (AAP).

Citeşte şi: CĂLĂUL jihadiştilor a fost lichidat în Siria

”Toţi cei care livrează produse ambalate trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru ambalaje. Cred că fiecare dintre noi va simţi mai multă presiune pentru a deveni mai conştient de ceea ce consumă”, a adăugat Stout.

În loc să ofere în mod gratuit pungi de plastic de unică folosinţă cele două supermarketuri îi sfătuiesc acum pe cumpărători să-şi aducă propriile pungi reutilizabile sau îi determină pe aceştia să achiziţioneze pungi reutilizabile.

Australia a legiferat eliminarea treptată a pungilor de plastic de unică folosinţă în fiecare stat şi teritoriu cu excepţia Noului Wales de Sud, cel mai populat stat din această ţară.